19-03-2017

Η παρέα μας, τα Αρχαία Μονοπάτια Γνώσης και Αλθησης, θα κάνει μία Κυριακάτικη βόλτα (Κυριακή 19/3) με φιλοσοφία, περπάτημα, άθληση και αναπνοές στη μικρή επαπομείνασα όαση της φύσης στο Ζάππειο. Μία απόφαση που θα μας οδηγήσει από το άγχος της πόλης στη γαλήνη που χρειάζεται ο καθένας μας. Δίπλα από τη σημερινή βουλή θα κάνουμε αυτό που έκαναν οι πρόγονοί μας……Η Ανοιξη μας περιμένει ! Ραντεβού στην είσοδο του Ζαππείου στο ηλιακό ρολόι στις 11.15 πμ. Σας περιμένουμε. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6979566474

Σας προσκαλούμε σε μία μαγευτική εκδρομή στον Ορχομενό, να γνωρίσουμε τον άγνωστο κόσμο των Μινύων, οι οποίοι έφθασαν σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα πολιτισμού του αρχαίου κόσμου. Προορισμός μας οι Πηγές των Χαρίτων…εκεί θα επιδοθούμε στην άθληση και θα δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στην τοξοβολία. Σας περιμένουμε να γίνουμε όλοι μία ωραία παρέα και να απολαύσουμε μία ξεχωριστή απόδραση ! Η μεταφορά θα γίνει με πούλμαν. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6979566474 έως την Πέμπτη 27/10.

To νόημα …..της ζωής

«Αν μπορούσα να ζήσω τη ζωή μου

από την αρχή, θα χαλάρωνα περισσότερο.

Θα ήμουν πιο απερίσκεπτη απ’ ό,τι σ’ αυτήν

τη ζωή. Θα ανέβαινα σε περισσότερα βουνά,

θα κολυμπούσα σε περισσότερα ποτάμια και

θα έβλεπα περισσότερα ηλιοβασιλέματα. Θα είχα

περισσότερα πραγματικά προβλήματα και λιγότερα

πλασματικά. Βέβαια, έχω ζήσει κι εγώ τις στιγμές μου,

και αν έπρεπε να ξαναζήσω, θα φρόντιζα

να είναι περισσότερες. Μάλιστα θα προσπαθούσα

να ζω μόνο σπουδαίες στιγμές, τη μια μετά

την άλλη. Και θα μάζευα περισσότερες μαργαρίτες».

Ναντίν Στερ, 89 ετών

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ανακαλύπτουν ποιο είναι το πραγματικό νόημα της ζωής μέχρι που έρχεται η ώρα να πεθάνουν. Τότε, όταν έρχονται αντιμέτωποι με τη θνητή τους φύση, αφυπνίζονται και αντιλαμβάνονται τα βαθύτερα νοήματα της ζωής και συνειδητοποιούν όλα όσα δεν έζησαν. Η ζωή μπορεί να είναι σκληρή από αυτήν την άποψη. Πολύ συχνά, ενδέχεται τα δώρα που μας χαρίζει να μη γίνονται αντιληπτά παρά μόνο στο τέλος. Όταν είμαστε νέοι και έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας, αντί να ζούμε, έχουμε την τάση να αναβάλλουμε. «Του χρόνου θα περνώ περισσότερη ώρα στη φύση ή θα γελάω περισσότερο ή θα αγαπώ περισσότερο. Του χρόνου θα περνώ περισσότερη ώρα με τα παιδιά μου και θα διαβάσω τα σπουδαιότερα έργα λογοτεχνίας. Του χρόνου θα δω περισσότερα ηλιοβασιλέματα και θα δημιουργήσω καλύτερες φιλίες. Όμως, τώρα, έχω άλλα πράγματα να κάνω». Αυτά είναι τα συνηθισμένα ρεφρέν της εποχής στην οποία ζούμε. Ε λοιπόν, προσωπικά αυτό που έμαθα είναι ότι, αν δεν αρχίσεις να ενεργείς στη ζωή σου, συνήθως ενεργεί η ζωή για λογαριασμό σου. Οι μέρες γίνονται βδομάδες και οι βδομάδες μήνες και, προτού το αντιληφθείς, η ζωή τελειώνει. Το δίδαγμα λοιπόν είναι σαφές: Πάψτε να ζείτε αφήνοντας τα πράγματα στην τύχη, και αρχίστε να ζείτε σχεδιάζοντας τη ζωή σας. Ξαναμπείτε στο παιχνίδι και αναλάβετε δράση για να δημιουργήσετε την πλουσιότερη πραγματικότητα, που βαθιά στην καρδιά σας γνωρίζετε ότι είστε προορισμένοι να δημιουργήσετε. Ξεκινήστε να ζείτε τη ζωή σας σήμερα όπως θα θέλατε να την είχατε ζήσει όταν πλέον θα βρίσκεστε λίγο πριν το θάνατο. Ή για να παραφράσω τον Μαρκ Τουέιν, ζήστε τη ζωή σας έτσι που ακόμη κι ο νεκροθάφτης να κλάψει στην κηδεία σας.
Robin Sharma

Η άλλη όψη του ΗΡΑΙΟΥ

 

Βόλτα στο Ηραίο Λουτρακίου την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο μαγευτικό κόλπο όπου λατρευόταν η θεά Ηρα με θέα τον Κορινθιακό και το φάρο Μελαγκάβι. Θα περιηγηθούμε στον χώρο, θα ερμηνεύσουμε τη μυθολογία, θα συζητήσουμε και θα κολυμπήσουμε στη λίμνη της Βουλιαγμένης, μαθαίνοντας τεχνικές και μυστικά που θα κάνουν το μπάνιο μας υπέροχο. Ραντεβού 12 μπροστά στον αρχαιολογικό χώρο Ηραίου. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6979566474.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΗΡΑΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

 

Κυριακή 2/10, ετοιμαστείτε για εξόρμηση στο Ηραίο Λουτρακίου, με μπάνιο και κολύμβηση στην ωραία λίμνη της Βουλιαγμένης. Επίσκεψη στο μαγευτικό κολπάκι του Ηραίου, με τα ιερά της ομώνυμης θεάς, όπου και θα μεταφερθούμε σε μία άλλη εποχή. Πληροφορίες στο 6979566474

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ Β.ΚΛΙΤΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα «Αρχαία Μονοπάτια» οργανώνουν την Κυριακή 25/9 και ώρα 11.30 βόλτα στη Β.Κλιτύ της Ακρόπολης, στο πλαίσιο του διημέρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς που προσφέρει την ευκαιρία δωρεάν εισόδου σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους. Θα μπούμε από τη Ν.Κλιτύ και το θέατρο του Διονύσου, θα κάνουμε βόλτα στη Β.Κλιτύ με τις σπηλιές και θα βγούμε από τη δυτική πλευρά του βράχου, με τελικό προορισμό μας τα Αναφιώτικα. Μία ωραία, φθινοπωρινή, Κυριακάτικη βόλτα κάτω από την Ακρόπολη, γυμνάζοντας το σώμα μας, αναλύοντας τη μυθολογία και φτιάχνοντας γέφυρες ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα. Ελάτε λοιπόν να περπατήσουμε μαζί αυτό το δρόμο….Ραντεβού στο πάρκο, μπροστά από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου στη Ν.Κλιτύ, επί Δ.Αεροπαγίτου. Πληροφορίες στο τηλ. 6979566474

18-09-2016 Επίσκεψη στη Βραυρώνα

Τί εκπροσωπεί η Αρτεμις ; Ηταν τιμωρός ή νέμεσις ; Τί ακριβώς γινόταν στη Βραυρώνα ; Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε άγνωστες πτυχές μέσα από μύθους και ερμηνείες στοιχείων και γεγονότων την Κυριακή 18/9 στην επίσκεψή μας στη Βραυρώνα. Και μετά, θα χαρούμε τη θάλασσα, με τεχνικές που θα μας βοηθήσουν να αφεθούμε στο νερό ! Δήλωση συμμετοχής στο 6979566474

Δύο χιλιετίες σιωπής «σπάει» το αρχαίο θέατρο Δήλου

Δύο χιλιετίες σιωπής «σπάει» το αρχαίο θέατρο Δήλου

 

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 15:02

Σε έναν ιδιαίτερα φορτισμένο συμβολικά τόπο, στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, το οποίο οικοδόμησαν οι Δήλιοι τον 3ο αι. π.Χ. ως έκφραση της ανεξαρτησίας τους, αλλά και σε έναν χώρο συνάντησης, συνύπαρξης και ανταλλαγής ποικιλόμορφων πολιτιστικών ιδιωμάτων, ανεβαίνει η παράσταση «Εκάβη, μια πρόσφυγας στη Δήλο».

Την Παρασκευή και το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, για πρώτη φορά μετά από δύο χιλιετίες σιωπής θα ακουστεί σε αυτόν τον συμβολικό τόπο, θεατρικός λόγος. Η παράσταση είναι μια ελάχιστη προσφορά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του δήμου Μυκόνου στην αφύπνιση για το προσφυγικό δράμα στα νερά του Αιγαίου.

«Εκάβη, μια πρόσφυγας στη Δήλο», Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Εκεί εξάλλου, στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, εορτάζονταν οι μεγαλύτερες γιορτές του νησιού, με φημισμένους διονυσιακούς τεχνίτες από κάθε άκρη της ελληνιστικής οικουμένης. Εκεί στεφανώνονταν οι πολυάριθμοι πρόξενοι και ευεργέτες της δηλιακής πόλεως και τελούνταν οι αγώνες της ανεξάρτητης Δήλου. Εκεί, όπου το θαλασσινό κουπί έφερε τις Τρωαδίτισσες για να ενωθούν με τις Δηλιάδες και να υμνήσουν την Άρτεμη, όπως λέει ο Ευριπίδης και όπως πληροφορεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.Το θεατρικό δρώμενο, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη και σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου.

Επειδή το θέατρο δεν μπορεί να υποδεχτεί πολύ κόσμο, η παράσταση θα γίνει χωρίς τις συνήθεις ανέσεις, στο φως της ημέρας, ενώπιον εξαιρετικά περιορισμένου κοινού, που θα πρέπει να ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες του προσωπικού της Εφορείας.Πληροφορίες για κρατήσεις στο 210 3250148.

Πηγή : Ναυτεμπορική

12- 09 – 2016 ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !

Τα «Αρχαία Μονοπάτια» είναι και πάλι κοντά σας με ελκυστικές προτάσεις, πλούσια δραστηριότητα και νέες περιηγήσεις με πολλές πολλές αναζητήσεις.
Η νέα σεζόν θα ανοίξει με την παράσταση «ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ» στο Ηρώδειο 12/9, ώρα 21 μμ, σε μία συνάντηση που θα μας δώσει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μία τραγωδία με πολλές προεκτάσεις στη σημερινή ζωή μας.
Οσοι επιθυμούν να έρθουν και να δούμε την παράσταση όλοι μαζί, να το δηλώσουν είτε εδώ είτε στο τηλ. 6979566474. Εάν υπάρξει μεγάλος αριθμός συμμετοχών μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερες τιμές στα εισιτήρια. (Οι τιμές κυμαίνονται από 10 έως 30 ευρώ).
Επίσης, θα ορίσουμε μία συνάντηση για να μιλήσουμε και να αναλύσουμε την τραγωδία του Αισχύλου, ανοίγοντας και τον Θηβαϊκό Κύκλο με τον οποίο θα ασχοληθούμε τη νέα σεζόν.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !

Οι παραστάσεις στο Ηρώδειο

Μετά από μία μικρή παύση μέσα στον Αύγουστο και ύστερα από τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το Ηρώδειο ετοιμάζεται να υποδεχτεί συναυλίες και παραστάσεις για όλα τα γούστα.

Αναλυτικά το πρόγραμμά του μέχρι αρχές Οκτωβρίου παρακάτω:      30 Αυγούστου: Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Εννέα και Πέντε Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Οδυσσέας Ιωάννου στο ρόλο του αφηγητή, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση και τις βιντεοπροβολές του Παντελή Βούλγαρη, ξεδιπλώνουν μέσα από τραγούδια, λόγια και αισθήματα την ιστορία μας από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Μια παράσταση για τους κοινούς μας τόπους, για τις προσωπικές διαδρομές που τέμνουν τη συλλογική μνήμη.

1 Σεπτεμβρίου: «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα». Μουσική παράσταση με τον Διονύση Σαββόπουλο, την Ελένη Βιτάλη και 7μελή ορχήστρα. Η παράσταση» που ηχογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε αποτελεί ένα «θέατρο τραγουδιών» που εμπνεύστηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος με συνοδοιπόρο επί σκηνής την σπουδαία λαϊκή μας τραγουδίστρια, Ελένη Βιτάλη. Μια παράσταση που ένωσε τους δυο μεγάλους καλλιτέχνες, τους μουσικούς και το κοινό, θυμίζοντας τις αξίες και όσα μας δένουν, με την πάντοτε επίκαιρη τραγουδοποιία του Σαββόπουλου, αλλά και την αναφορά στο ηλεκτρικό, το παραδοσιακό και το λαϊκό ελληνικό τραγούδι.

4 Σεπτεμβρίου: «Μικρασία φεύγαμε και για σένα λέγαμε». Μουσικοχορευτική παράσταση που αποτίει φόρο τιμής στη Μικρά Ασία και τον πολιτισμό της και μία ευκαιρία πολιτισμικής ένωσης με τις σύγχρονες πόλεις της Ι. Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. 150 χορευτές, ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Σοφίας Σπυράτου θα ταξιδέψουν το κοινό στη Σμύρνη, την Πόλη, την Καππαδοκία και τον Πόντο μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια καθώς και κείμενα ποιητών και λογοτεχνών που γεννήθηκαν και έζησαν εκεί: Διδώ Σωτηρίου, Φώτης Κόντογλου, Γιώργος Σεφέρης, Ηλίας Βενέζης κ.ά.

5 Σεπτεμβρίου: Τάνια Τσανακλίδου «Μείναν τα τραγούδια» Μετά τη μεγάλη επιτυχία των συναυλιών της στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου  επαναλαμβάνεται η μουσική παράσταση.

7 Σεπτεμβρίου: «Ορέστεια» του Αισχύλου Ο Γιάννης Χουβαρδάς δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Πρόκειται για τη μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία. Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες. Ο στυγερός και αιματηρός κύκλος των Ατρειδών στα τρία κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, μέσα από μια σπουδαία θεατρική συνάντηση. Με τους: Κ. Μαρκουλάκη, Κ. Καραμπέτη, Ν. Κουρή, Στ. Γουλιώτη, Ν. Ψαρρά, Ιερ. Καλετσάνο, Κ. Αβαρικιώτη, Αλκ. Πουλοπούλου, Δ. Παπανικολάου, Σ. Κεκέ, Π. Βογιατζή και Χρ. Μαξούρη.

8 Σεπτεμβρίου: 100 Τσιγγάνικα Βιολιά Η μεγαλύτερη τσιγγάνικη συμφωνική ορχήστρα του κόσμου απαρτίζεται από 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 δεξιοτέχνες.

10 Σεπτεμβρίου: «Ρεμπέτικο Μυστήριο» – Κώστας Φέρρης Λαϊκή όπερα σε δύο πράξεις Μουσική: Θέσια Παναγιώτου Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος Ήχος: Μιχάλης Μπούφης Σκηνοθεσία: Κώστας Φέρρης

14 Σεπτεμβρίου: «Πλούτος» – Γιώργος Κιμούλης Οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης (Πλούτος & Πενία), Γιάννης Μπέζος (Χρεμύλος), Πέτρος Φιλιππίδης (Καρίων), Τάσος Γιαννόπουλος (Βλεψίδημος, Συκοφάντης Γριά, Ερμής), Αλμπέρτο Φάϊς (Δίκαιος & Ιερέας). Χορός: Γκιζέλη Χριστέλα, Δαβάκη Βερόνικα, Ζησάκης Ευθύμης, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Κατσώλης Παναγιώτης, Μαούτσου Κατερίνα, Σπατιώτη Χριστίνα, Στασινοπούλου Ντένια, Τσαβά Ειρήνη, Τσιμπρικίδου Ελένη, Τσουρής Γιώργης, Χιώτης Χάρης

15 Σεπτεμβρίου: Θεατρική παράσταση «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Με τους: Β. Χαραλαμπόπουλο, Δ. Ματσούκα, Κ. Μπερικόπουλο, Γ. Παπαγεωργίου κ.ά.

16 Σεπτεμβρίου: 100 Κιθάρες στο Ηρώδειο – Βαγγέλης Μπουντούνης Ο Βαγγέλης Μπουντούνης, η Μάρω Ραζή και 300 περίπου συντελεστές – χορωδοί, σολίστες, ερμηνευτές – τιμούν την μαγεία της κιθάρας και της μουσικής. Συμμετέχουν η Βάσια Ζαχαροπούλου (τραγούδι), κι ακόμη η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου και οι Παιδικές Χορωδίες Εθνικού Ωδείου. Μαζί τους οι String Demons.

17 Σεπτεμβρίου: Μουσική παράσταση «Αν θυμηθείς το όνειρό μου-ο χορωδιακός Μίκης με τρόπο Επτανησιακό». Τριάντα περίπου τραγούδια και αποσπάσματα από διάφορα έργα μελοποιημένης ποίησης του Μ. Θεοδωράκη σε χορωδιακή εκτέλεση συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας σε τρόπο Επτανησιακό.

18 Σεπτεμβρίου: Μουσικοχορευτική παράσταση «Tango en eros» με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Tangarto» και 9 ζευγάρια χορευτών από την Αργεντινή και την Ευρώπη.

20 Σεπτεμβρίου: ΚΟΑ-Concha Buika Trio Η Concha Buika θα παρουσιάσει ένα συμφωνικό project με τη συμμετοχή περισσότερων από 60 μουσικών. Θα την πλαισιώσουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τρεις δικοί της μουσικοί που αποτελούν το αγαπημένο της σχήμα (κιθάρα, μπάσο και καχόν) υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης Toni Cuenca.

22 Σεπτεμβρίου: «Οιδίποδας Τύραννος» του Σοφοκλή Στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασία τόσο με ελληνικούς όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, το Εθνικό Θέατρο συμπράττει για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας το εμβληματικότερο ίσως δράμα της αρχαίας γραμματείας, που μιλά για τον αγώνα του ανθρώπου να αποφύγει το πεπρωμένο του. Πρόκειται για μια σπουδαία συμπαραγωγή σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας, με ρώσους και έλληνες ηθοποιούς και τον Βίκτορα Ντομπρονράβοφ στον κεντρικό ρόλο.  Η δραματουργική επεξεργασία είναι της Έλσας Ανδριανού και η μουσική του Θοδωρή Αμπαζή.

24 Σεπτεμβρίου: «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.  Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντάται για πρώτη φορά με τον μεγάλο κωμικό ποιητή, σκηνοθετώντας το πιο αντιπολεμικό έργο του, τη Λυσιστράτη, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών. Σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη. Τον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει η Λένα Κιτσοπούλου. Με τους: Αιμ. Χειλάκη, Γ. Μπινιάρη, Γ. Βογιατζή, Χ. Τσιτσάκη, Θ. Πάνου, Ελ. Τοπαλίδου, Λ. Παπαληγούρα, Αθ. Μαξίμου κ.ά.

26 Σεπτεμβρίου: Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Στέφανος Κορκολής «Μαζί για το Παιδί» Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής θα ντύσουν την επέτειο των 20 χρόνων της Ένωσης με ένα ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή με τίτλο «Με τα φτερά της ποίησης». Μία  μουσική συνάντηση με τραγούδια σε ποίηση των κλασικών μας ποιητών Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, Κωσταντίνο Καβάφη αλλά και των πιο σύγχρονων όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Νίκος Καββαδίας και άλλοι. Ολα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στους σκοπούς του «Μαζί για το Παιδί».

27 Σεπτεμβρίου: Μάριος Φραγκούλης – Γιώργος Περρής Το δίδυμο θα ερμηνεύσει τραγούδια από τη διεθνή τους πορεία σε 5 γλώσσες, με τη συνοδεία 15 μουσικών και δύο special guest stars από το εξωτερικό, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα! 28 Σεπτεμβρίου: Piaf The Show Η παράφορη και γοητευτική ζωή της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας ξετυλίγεται σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα. H παράσταση που συμπλήρωσε περισσότερες από 200 παραστάσεις σε τρεις ηπείρους αφηγείται τον πολυκύμαντο βίο του θρυλικού «Σπουργιτιού» μέσα από τα τραγούδια της που έγραψαν ιστορία.

29 Σεπτεμβρίου: Sivert Høyem Mετά τις δυο sold out συναυλίες του στην Αθήνα μόλις την περασμένη άνοιξη, ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Sivert Høyem, επιστρέφει στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο για να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής για τον ίδιο με τραγούδια από όλη την καλλιτεχνική του πορεία, από τα χρόνια των Madrugada έως σήμερα. Μαζί του στο Ηρώδειο θα βρεθεί η μπάντα του, κουαρτέτο εγχόρδων αλλά και η Marie Munroe, που στο τελευταίο album του, Lioness ερμηνεύουν μαζί το τραγούδι My Thieving Heart.

30 Σεπτεμβρίου: Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε μια συναυλία υπό τη διεύθυνση του Λ. Καρυτινού. 1 Οκτωβρίου: Συναυλία ορχηστικής μουσικής του Σταμάτη Σπανουδάκη όπου θα παρουσιαστούν νέες και παλιές συνθέσεις του.

3 Οκτωβρίου: Συναυλία «Μίκης Θεοδωράκης και μελοποιημένη ποίηση» σε καλλιτεχνική διεύθυνση Τατιάνας Παπαγεωργίου. Θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων και ξένων ποιητών που μελοποίησε ο Μ. Θεοδωράκης. Το πρόγραμμα θα εστιάσει στο βυζαντινό ύφος του συνθέτη.

4 Οκτωβρίου: «Η Αλέξια στο Ηρώδειο, μια μουσική αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της 30ετούς μουσικής της πορείας», με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. 5 Οκτωβρίου: «Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο»

8 Οκτωβρίου: «The original Johann Strauss Orchestra». Συναυλία με τη συμμετοχή 25 μουσικών.

9 Οκτωβρίου: Συναυλία «Ο Ντελικανής».  Με την ευκαιρία των 80 χρόνων από το θάνατο του Ελ. Βενιζέλου παρουσιάζεται το έργο του Μ. Σκουλούδη, που αναφέρεται στην απότομη ενηλικίωση ενός παιδιού στο στενό περιβάλλον της Κρήτης τη δεκαετία του 1950.
Πηγή: www.musicpaper.gr